blog‎ > ‎

Aprenentatge cooperatiu. Algunes reflexions

25 de nov. 2015, 13:48 publicada per Pere Vilaseca
Aquest  dimecres 25 de novembre, al CCCB, en el marc dels Debats d’Educació, Nancy Madden, presidenta i cofundadora de “Success for All”, ha  assegurat que  l’aprenentatge cooperatiu  ajuda a resoldre un ventall significatiu de problemes educatius.
 
Transcric algunes de les evidencies  que ha compartit, totes fruit de la recerca i la investigació. 

En relació a l’alumnat:

1. Podem afirmar que l’Aprenentatge Cooperatiu, trenca moltes barreres, aporta molts beneficis socials, però també ajuda a millorar l’aprenentatge de tots els alumnes.  Els alumnes més avantatges intel·lectualment , treballant en grups cooperatius, continuen essent els primers, però alhora tenen la oportunitat d’aprendre a ser millors persones. 
2. A l’escola hem de celebrar molt més els èxits, tant els individuals com els de grup. Hem d’aprendre a ser creatius per trobar maneres de celebrar quan es fan bé les coses. Tenir èxit no s'ha de limitar  a ser el millor
3. Els alumnes no saben com cooperar, els hem d’ensenyar. Nosaltres les competències necessàries per cooperar (escolta activa, assegurar la participació de tots els membres del grup, etc. ) les tenim penjades a classe i les recordem sovint. 

En relació al professorat:

1.L’ajuda mútua i la cooperació entre les educadores i educadors d’una escola ajuda moltíssim a millorar.
2. Compartir les classes entre docents d’una mateixa escola, obrir les portes de l’aula i deixar entrar a altres companyes i companys a l'aula, ajuda moltíssim a millorar. 
Comments