blog‎ > ‎

Pere Pujolàs: APRENDRE JUNTS ALUMNES DIFERENTS.

29 de nov. 2015, 8:32 publicada per Pere Vilaseca

Divendres dia 27, a l’aula magna de la Universitat de Vic, es va homenatjar Pere Pujolàs. Professor i antic degà de la Facultat de Pedagogia i de l’Escola de Mestres d’UVIC. Durant el curs passat va col·laborar intensament en el disseny del Projecte per a Interdisciplinarietat a l’Aula. 

Pujolàs, que ens va deixar de manera sobtada el passat mes de Juliol,  era el referent a nivell estatal pel que fa a l’Aprenentatge Cooperatiu

No es casual la participació en aquest acte d’educadores i educadors , d’universitats, escoles i instituts del País Basc, Galícia, les Illes i de diferents indrets de Catalunya.  

En Pere era una autoritat reconeguda en el món de la Pedagogia; les seves aportacions pel que fa a la cooperació dins l’ escola.

El seu treball, no era de laboratori, la seva experiència en aules cooperatives, indiciada a la Formació Professional i completada a les aules de la Facultat, es van escampar en totes les edats. En el mateix homenatge varem poder escoltar testimonis de totes les etapes. 

Testimonis i records d’un pedagog i humanista preocupat per construir un món més just. aula són importantíssimes i molt valorades.

Acabo amb unes paraules seves,  llegides el dia de la seva  lliçó de jubilació: 

“En el sistema educatiu sovint es confon la igualtat amb l’equitat. En educació es tendeix a repartir els recursos per igual.  Però en realitat si a un alumne l’ hi fan falta més recursos, és lògic que en tingui més. Els recursos s’han de repartir de forma equitativa: tothom ha de de rebre allò que necessita per assolir el màxim desenvolupament personal i social

Comments